Namens Nederland

Namens Nederland heeft aan alle Nederlanders de kans gegeven om mee te beslissen over de toekomst van Nederland. Om je mening te geven over Nederland. Namens Nederland zijn wij allemaal. Het doel was om erachter te komen wat Nederland voor Nederland wil.

duovraag3
Waarom Namens Nederland?

We wonen in een land waar veel goed gaat. Dat willen we graag zo houden, en liefst meer dan dat – zodat straks onze kinderen, buurjongens, neefjes, nichtjes en jij zelf in een beter, mooier en gezonder Nederland leven dan nu. Vooruitgang dus. Als we echt een beter Nederland willen, als we over 10 jaar in een mooier Nederland willen leven dan vandaag, dan moeten we allemaal keuzes maken. Aan Namens Nederland hebben meer dan 100,000 Nederlanders meegedaan. En daarmee geeft het een breed gedragen en gedetailleerd beeld van wat we willen.

huisjes

KAARTJE_VRAGEN

Wat gebeurt er met de resultaten?

Namens Nederland geeft inzicht in de vraag waar we in Nederland met z’n allen naartoe willen en wat we ervoor over hebben om die ambities te realiseren. Doel is daarmee een bijdrage te leveren aan een agenda voor een beter Nederland, zodat Nederland er over 10 jaar (nog) beter voor staat dan nu. Onze hoop is dat de resultaten nuttig blijken te zijn voor iedereen die streeft naar, en werkt aan, een beter Nederland. Namens Nederland laat immers zien wat onze gezamenlijk prioriteiten zijn, waar we ons zorgen over maken en welke maatregelen we met z’n allen steunen. Zowel de organisaties die Namens Nederland hebben gesteund – vakbonden, bedrijven, verenigingen – als andere maatschappelijke groeperingen gebruiken de resultaten al om hun agenda’s te bepalen. Op naar een beter Nederland!

Wie zijn de initiatiefnemers van Namens Nederland?

Namens Nederland is een onafhankelijk en belangeloos initiatief van McKinsey & Company, gesteund door De Telegraaf, RTL, SBS, FD, nudnik, CAVIAR, NL2025, Motivaction, SKIM, FNV, CNV, VNO-NCW, RET, HTM, NS en een aantal wetenschappers. Zij vinden het belangrijk dat de Nederlandse bevolking zich uitspreekt over de toekomst van Nederland en dragen elk belangeloos hun steentje bij.

jij_namensnederland

Namens Nederland bedankt

We willen iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van Namens Nederland ontzettend bedanken! De wetenschappers die ons hebben geholpen met de vragenlijst. De stoere mensen die voor de camera hun mening hebben willen geven. De Telegraaf, Ster, RTL, SBS, FD en vele andere media die Namens Nederland onder de aandacht brengen. De bedrijven en organisaties die hun medewerkers of leden oproepen om mee te doen. De mensen van productiebedrijf CAVIAR, web developer Joel Azulay, producer Robert Roosenstein en als klap op de vuurpijl Liat Azulay van nudnik, die een eerste idee heeft omgezet in een werkend concept met naam, logo, web site, commercials, advertenties en alles wat bij een campagne komt kijken. Namens Nederland bedankt!

Koning